Ferma ROGERA
 •     Ferma de tineret ovin are o capacitate de îngrăşare de 5.400 capete, 5 adăposturi cu o suprafaţă de 5000 mp şi o magazie de 1000 mp, modernizate prin programul SAPARD, în anul 2004.
 •     Activitatea de export ovine în Franţa, Italia, Spania şi Austria.
 •     Deţinem 300 de ha de teren în arendă pentru asigurarea bazei furajere.


Descrierea tehnologică a activităţii de creştere şi îngrăşare

...Recepţia mieilor se face la o greutate corporală de 15-20 kg, fiind examinaţi individual la intrare, după care se grupează în boxe de aşteptare pe rase, greutăţi şi stări de sănătate. Mieii selectaţi pentru îngraşare se cântaresc în grupuri cu greutate apropriată, după care se execută deparazitările externe (daca este cazul).

   Totodata, se recoltează protine (fecale) care se examinează la microscop (control parazitologic de supraveghere), iar dacă în urma examinării se constată paraziţi, se instituie tratamentul adecvat.

...Creşterea mieilor se realizează pe aşternut permanent de paie curate, în boxe de 22 mp, un număr de 40 capete/boxa, revenind 0,57 mp/cap şi 16 cm front furajare pe cap, pe sistemul “totul plin, totul gol”.

...Îngrăşarea propriu zisă  cuprinde trei faze de creştere:

 • Faza I, de acomodare a mieilor pe grajd, are o durată de 10 zile. În această perioadă se înregistrează un spor zilnic de 220 g/zi. Pentru realizarea sporului respectiv se asigura 2 kg de fân de lucernă şi 5 kg de amestec de concentrate.
   
 • Faza a II-a, de creştere şi îngrăşare, are o durată de 40-50 zile, în care se înregistrează un spor mediu zilnic de 300 , în aşa fel încât mieii să ajungă la sfârşitul perioadei la 28-30 kg. În perioada de 40 zile, se asigura pentru fiecare miel cantitatea de 10,4 kg fân de lucernă şi 27 kg concentrate.
   
 • Faza a III-a, de finisare, are o durată de 10 zile, timp în care se înregistrează un spor zilnic de 350 g/cap, iar mieii la sfârşitul perioadei ajung la 31-35 kg. În această perioadă se asigura 1,8 kg fân şi 12 kg amestec de concentrate.

  Furajul concentrat folosit în raţie este produs de societatea noastră. Cerealele care intra in componenta furajului concentrat sunt cultivate pe 315 ha (100 ha grâu, 100 ha orz de toamnă, 90ha porumb şi 25 ha lucernă) de teren luate în arendă de societatea noastra, terenuri pe care firma noastra le lucreaza cu utilajele proprii aflate in dotare.
Galerie de imagini